Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Blog 2010_2016

2010.11.27. szombat

Mit jelent a háziállat az embernek? Mi mostanában törpenyulat gondozunk.

Tény, hogy a gondozás mellett nagyon sok szeretetet ad.

 

2010.11.30. kedd

Ma láttam a tv-ben a rákhalászok munkáját. Már a reklámja sem ígér jót, de némely részlet úgymond, különös volt.

Rendben van a veszély amiben vannak, de a legcsekélyebb dolgot sem teszik meg, azok csökkentésére. Csak egy példa. A jeges tengernél halásztak a jeges-hó a darura tapadt, aminek darabjai - 7m magasról 30kg-os tömegben - az embere hullott. Gondolod nem okoz maradandó sérülést?

 

2010.12.12. vasárnap

A világ legmagasabb hegyét megmászni dicsőség, erről láttam filmet. Az egyik kísérletnél az egyik hegymászó a másikra zuhant és eltört a lába, mivel nem messze voltak a csúcstól ott hagyták. Nem vitték le, másik csoport az életét kockáztatva vitte le. Szép példa mindenre, jóra és rosszra.

 

2010.12.29. szerda

Mai rohanó világunkban egyre nagyobb erőfeszítéseket kívánnak tőlünk és közben egyre magányosabbak leszünk. Ezen a net nekem nem sokat segít, a személyes kapcsolat nagyobb hatással van rám.

2010.02.09.

Levelezést folytattam angolul egy lánnyal, mint utóbb kiderült valami szélhámos lehetett, mert levelezésünket banki kapcsolathoz akarta felhasználni. A feltűnő az volt, hogy mindig nagyon sokat írt és szinte ugyanazt, azaz a pénzre lyukadt ki, részesedést is ajánlott. Ha ilyen helyzetbe kerülsz, figyelj erre, hogy ne húzzanak be a csőbe,

2011.02.10. csütörtök

Múlt héten, szerdán elment valaki a családból, a temetést kellett intézni. Rájöttem már meghalni sem szabad, mert a visszamaradóknak rengeteg próblémájáról nem beszélve rengeteg pénzébe kerül a temetés. A világ nagyon elanyagiasodott és szerintem ez lesz a veszte.

2011.02.03 vasárnap

Mivel három műszakban dolgozom, ma is megyek. Ez is egy nyugati szokás, hogy a munkaerőt a nap minden órájában ki lehet használni, még éjszaka is.

2011.04.22.péntek

Ma is tanultam valamit, légy magabiztos, mert másképpen nem megy. Minden téren!

2011.05.02. hétfő

Ma megnéztem a Titok című filmet, ajánlom mindenkinek, van benne valóságelem.

2011.07.02.

Régen írtam ide. A Vasúttörténeti Parkban jártam (Bp, 1142, Tatai út 92, info@vasuttortenetipark.hu). Érdemes megnézni, néhány kép a galériámból.

2011.09.04. vasárnap

Megtudná nekem valaki mondani, hogy a magán Idősek otthona milyen alapon követeli a milliókat, ha egy idős be akar kerülni?

 2011.09.27. kedd

Nem is tudom, mit mondjak. Legyek vicces? Hát jó! Szerintem ha nem tudsz úszni, ne mássz a fára, mert el üt a villamos. Ebben nincs semmi, de nem is akartam, hogy legyen.

2011.10.02 vasárnap

Érdekes dolgokat tettem fel, olvasd el!

2011.11.11 péntek

Új képeket tettem fel Maszatról.

2012.03.12

Hú..... de régen jártam erre, még a www.eoldal.hu is rám szólt.

2012.06.13

Most sem sietem el a belépést.

2012.09.14.

Tegnap volt a szülinapom, na bummm.

2012.12.17.

Nemrégen volt a nejem szülinapja, Isten éltesse sokáig! Azt mondja, hogy Ő csak 25 meg egy kicsi! Hát, igen. Mindenki annyi éves, amennyinek érzi magát.

2013.03.10

Minden a régi! Buli, Fanta, haverok! Mi kell még? Ja igen egy kis éjszakai műszak! Hajrá!!!!

 2013.06.19.

Most jó, jó, jó, mert szabin vagyok és sajna sok szabit vettem ki és kevés maradt az év végére. Ez van.

2013.08.29.

Olvastam a törpenyulak betegségeiről és tartás közben tartott veszélyeikről. Érdekel valakit?

2013.12.04.

Mi történt azóta? Semmi, a szokásos. Ha valaki kiváncsi mi az a Semmi, kérem kérdezze meg, esetleg Ferenc napot kívánhat, mert tegnap volt.

2013.12.23.

Mintha az lenne az érzésem, hogy senki sem olvassa Blogomat. Egyébként Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánok magamnak!! Mit fogok meg fogadni, most még sok minden van, tudod mit? Legközelebb  meg mondom!

2014.05.15.

Ahogy jött, úgy múltak el az ünnepek és persze jönnek a következők... Mondjak viccesebbet? Nem tudok. Ha valaki tud ossza meg velem. Üdv. Én!

2014.11.20.

Tényleg nagyon régen nem voltam itt. Azóta tanulom az angolt, fordítok, elkezdtem a német ismétlését is. Miért? Nem tudom. Reménykedem valamiben. Le se merem írni. Ma van anya szülinapja. Isten éltesse sokáig. Balázs Debrecenben van egyetemi nyílt napon. Lehet, hogy egyetemista is lehet belőle?

2015.02.05.

Ahogy gondoltam, most is igaz az idevonatkozó megállapításom. Régen jártam a blogomban. Először is BUÉK Neked Blog. Sok minden jár és járt a fejemben. Jó lenne leírni. Átfutottam, amit eddig leírtam blogomban. Milyen büszke voltam magamra van blogom! Na és? Mi van akkor? Mennyivel vagy több? Másnak is lehet. Csak, ha megosztod a gondolataidat, akkor van ennek is értelme. Na jó! már megint túl okos vagyok és ezt sem tudom megosztani senkivel vagy mindenkivel? Majd kiderül. Most megyek megint éjszakára, lehet elmélkedni és persze dolgozni. Na Csá!

2015.02.10.

Úgy látom változnak az idők, most hamarabb gondoltam rád, "blog". Még nem is írtam, hogy 2014 március óta intenzívebben tanulom az angolt. Persze mondanád, mit tudsz már? Yes!? Ez már haladás! Mi? Szóval a www.duolingo.com oldalt tudom ajánlani neked is Kedves Ismeretlen, aki éppen most olvassa soraimat. Ha megnézted - bocsi a tegeződésért, szerintem én vagyok az öregebb, tehát Te is tegezhetsz -, kérlek adj visszajelzést, esetleg fel vehetlek a követőid közzé. Hogy ez mit jelent? Nézd meg!!! Good by! (Ha nem tudod, nézd meg a "német" szótárban.) Ez csak favicc volt.

2015.02.21.

Köszönöm kérdésed, jól vagyok! Csak beugrottam munka előtt.

2015.02.28

Eddig is komolyan vettem blogom írását, most .....talán még komolyabbnak kéne venni. Vagy még sem? Nem akarom elkiabálni, de más munkám lesz és remélem meg is marad. Persze tenni is fogok érte. Tanulom ezerrel az angolt, az is kell. Szóval... eddig jól alakulnak a dolgok. Mit mondhatnék még? Neked is Legyen Szép Napod!

2015.03.06.

Már egy hete...na nem a mamára, más történt azóta. Szerencsére új munkabeosztásom van, ez azt jelenti, hogy állandó délelőttös lettem. Ez nagyon tudom értékelni. Ha teheti az ember, aludjon és dolgozzon amikor kell. Sajnos nem mindig jön össze.

2015.03.30.

Hogy is állunk a mai nappal? Az időjárás borult, esik. Ez úgy látom kihat ránk is. Nyomott a hangulat, fáj itt, fáj ott. Hát ez van.

2015.05.27.

Még mielőtt "szólna" az eoldal, hogy régen jártam itt, hát így vagyok! Az angolt intenzíven - már ahogy szorgalmam, időm engedi - tanulom. Április 1-től állandó délelőttös lettem, kicsit megkavarva a munkarendemet. Egyik munkatársam "magyar vándor"-nak hív, mert két nap az irodában, egy nap a műszaki raktárban és két utolsó nap az üzemben vagyok. Mit is mondhatnék erre, alakulni  kell valamerre.

Balázs fiam május elsején ballagott, képet azért nem teszek fel - túl személyes lenne. Szerintem összefoglaltam magamat.

2015.06.19.

Ma érettségizett a fiam, mivel ma van a szóbeli vizsga. Remélem jól sikerült neki, mármint elég lesz a felvételire. Megyek, mert csak... ez olyan női csak.

2015.07.23.

A mai nap vízválasztó, akarom mondani pontválasztó a fiam részére. Hogy az elején kezdjem matematikus akar lenni, Az ELTE volt az első - 340 pont -, a második a Debrecen - 282 pont - és a harmadik Eger Főiskola - nem indult a szak. Tehát mondhatni nagy mázlival ahová menni akart - másodszorra - Debrecen megvan, mivel 292 pontja van. A matek emelt szintet elbukta, mivel nem lett meg a százaléka.

Az angol nyelvtanulás naponta megy, sajnos a 297 napos szériám egy villámlásos napon elment. Kezdtem előröl, de a tudás megmaradt. Ez van.

2015.08.23.

Ez aztán a pontosítás, egy hónapja...oké Ez a 3.nap a csokifesztiválon. Sok fellépő meg ilyesmi. Meglepő, de még csoki is van. Balázsnak nem sikerült az elsődleges kollégiumi felvétel, a második felvonásra mg várunk. Ha nem, albérlet. Ancsának új gavallérja van, ma mutatja be, Attila.

2015.09.06.

Attila nem rossz fiú, úgy látom Ancsa is kedveli! Meglátjuk! A fiamat bevonultattuk az albérletbe, Debrecenbe. Holnap szintfelmérőt írnak! Nem is írtam a fiamnak meg van a jogsija, egész jó érzéke van hozzá! Szóval a lényeg most ketten maradtunk itthon, ahogy mondani szokás "Kiürült a fészek!".

2015.09.25.

Lassan elmegy a szeptember, a fiam meg szokja az egyetemet a nejem nem szokja meg, hogy a fiam elmegy és csak hétvégén jön. Ez van! Az angol jól megy, gondolom én, bár ez szerintem csak magammal hitetem el. Vagy nem? Bizonyos angol társalgást nem igen értek, sőt sokat nem. Akkor tehát nem is tudok angolul, na jó egy kicsit!

2015.10.22.

Annyi mindent szeretnék elmondani, leírni valakinek, bárkinek. Hogy mit? Talán hülyén hangzik, de mindig elfelejtem. Vannak személyek, akiknek szánom mondandómat, de mire elmondhatnám neki, éppen nem ér rá, én sietek és valójában nem is tudom mit akartam. TE TELJESEN ABNORMÁLIS VAGY! Mondaná, aki ezt olvassa. De meg kell nyugtatnom az illetőt, nincs igaza! Nem szükséges kórházi kezelés. Mostanában az angol tanulás mellett az a bizonyos népszerű társalgási oldalon szoktam ismerőseimmel beszélgetni, tudod úgy kezdődik, hogy f...és k-val végződik.

2015.11.07.

Vasárnap van 13:46:10. Napi munkaroham vége. MA IS DOLGOZTÁL? Kérdezhetnéd. Nem! "Csak" az a szokásos munkák, amit hét közben nem végzünk el a lakásban, persze ez nem kevés. Ha hozzá számolom az állandó másik hazajárást Sárospatakra, akkor sem lesz kevesebb. Talán a nejem ilyenkor még többet dolgozik, mint hét közben. Csak főz és főz szegény, meg az egyéb háztartás. Na ne gondold, hogy én nem segítek neki, de hát mégis csak az övé a "felelősség"! Balázs fiamat is el kell látni kajával, meg ilyesmi. Kissé elkalandoztam az eredeti gondolattól, mennyi-mennyi minden szeretnék - nem  akarok, bár az jobb lenne, mert bele is fognék! - amit elterveztem, csak egy bökkenő van, az amiből mindenkinek kevés van. AZ IDŐ! Be is fejezem soraimat, mert nem érek rá! - mondaná talán Micimackó is, persze ezt én mondtam. Ez csak azért jut eszembe, mert most őt fordítom. Na csá!

2015.12.02. Igen, este van. ez a "kifacsart citrom" hasonlat. több minden jár a fejemben, de...nem írom le. Most elég a gondolkodásból, mert fáj! Ne haragudj kedves Én!


2015.12.21. Mi történt december 2-a óta? Céges karácsonyi buli, jó volt. Jó volt kiengedni a "gőzt". Szokásomhoz híven fényképeztem. Valamit csinálnom kell bulizás közben is, ez a fényképezés. Úgy érzem szeretik, ha fényképezek. Még van mit fejlődnöm, pl a vörösszem elkerülése. A tavalyi bulit nem szeretném megélni újra. Kicsit "másképpen" sikerült, mint akartam. Kicsit túl jól éreztem magam.


2015.12.26. Még magam is meglepődőm, hogy ilyen hamar újra írok ide. Múlik a karácsony, evés, ivás, pihenés, stb. Mindenki tele van, alig bír megmozdulni. Fiam kapott egy jó könyvet a prímszámokról, belevetettem magam. Érdekes dolgok vannak benne. A matematikusok élete sem lehetett egyszerű régen. Főleg aki csak tudományának élt. Évekig, évtizedekig egy dolgon "forogni", például a prímszámokon. Jövőre találkozunk!

2016.01.23. Először is Boldog Új évek kívánok igen Mindenkinek! A vörösszem elkerülhető, rákeresetem a neten. A vakuval kell variálni, hogy ne közvetlenül az illető szemébe menjen egyenesen a vaku fénye. By the way, azaz egyébként ma apósom telehányta a lakást, azaz fél szobát. Mire reggelre mentünk, mint minden hétvégén, csupa hányás a padló. Apósom vérnek hitte, a nejem is. Miután "csak" hányás, megnyugodtunk. A gond a "zabálással" volt. Délután úgymond beebédelt, hozzá kis vacsora. Ráadásul a kedvencével rontotta el a hasát, káposztás sztrpacskával. Szemüveg! Új szemüvegem lesz. Sokat olvastam erről, a szemüveg ellustítja  szemet. Szemtorna, meg ilyesmi. Nagy a konfliktus!

2016.02.21.

Ma néztem rá először, hogy mennyien kíváncsiak az oldalamra. Meg lepődtem, elég sokan. Szerintem az excel fügvények keresés sokat hozzá tett, hogy ilyen "népszerű" legyek. Csak fejembe ne szálljon a dicsőség! Nézegetem a prímszámokat. Még mindig érdekes dolgokat olvasok erről a könyvben. Egyetértek abban, hogy nagy tudomány a matematika és manapság már egyre gyakorlatiasabb. Régen nagyon lenézték a matematikát, mint tudományt és lám ez adta meg sok más tudomány alapját.

2016.04.01.

Az április nagyon érdekes hónap, a fiam is ekkor született. Azt állapította meg a család, hogy az áprilisi születésűek "bohókásak", szóval nagyon különleges emberek. Más! Biztos más is volt úgy, hogy nagyon haragudott önmagára valamiért. Például én azért haragszom magamra, mert eltervezek valamit és nem lesz belőle semmi! A dühítő az, hogy ez sokszor magamon is múlik. Azt szoktam mondani, hogy arra van időd, amire AKAROD! Szerintem igazam van! Azt kell mondanom - esetemben - a gyengeség az oka. Majd holnap, szoktam mondani (ismerős? Magyar virtus?). Feladtam a leckét ugye!

2016.05.01.

Igen, megint az idővel jövök. Tudod mi a legdrágább a világon az ember számára? Igen, ráhibáztál: AZ IDŐ!!! Kérlek gondold végig. Igazam van vagy igazam van mi?

2016.06.23.

Változnak az idők, rá kell jönnöm semmi sem állandó, pedig egy-két dolog  jó lenne, ha nem változna. Döntöttek a sorsom felől a munkahelyen! Vissza kell mennem négy műszakba. Nem nagyon tetszik, de el kell fogadnom, ha dolgozni akarok.

2016.07.13. Igen, 13-ika, de nem péntek. Amúgy nem vagyok babonás. Apropó, most néztem a statisztikát, hány ember nézet rá az oldalamra. Meglepően sokan. Ebből mi a tanulság? Na mi? Nem írhatok hülyeséget. Még az igazságból is csak azt, ami másnak nem fáj. Hátha éppen az olvassa, akiről szó van a blogomban. Soha nem gondoltam volna, hogy lesz blogom. Minek az? Szeretem megosztani a gondolataimat az emberekkel. Jó lenne kapni visszajelzést, talán nincs jól beállítva valami. Most is van egy gondolatom, kérlek hallgasd meg. Szerintem Mindenkinek van valami, ami az életében hiányzik és olyan is, ami már nehezen vagy sehogyan sem lesz megvalósulva. Nekem most ilyen van. Ennek az az előzménye, hogy "fiatalabb" koromban eléggé monoton, visszafogott életet éltem. Persze erről magam döntöttem, nem vethetek semmit a saját szememre. Találkoztam valakivel, öszintébben tudunk beszélgetni, megbízunk egymásban, semmi egyéb. Most jön a lényeg, olyan dolgokra nyitotta fel a szemem ezen beszélgetések sora, ami most már kicsit-nagyon megbántam, hogy nem tettem meg. Ennek kifejtése legközelebb. Csá!

2016.07.26. Szóval itt  van a legközelebb! Azt mondják az okos más kárán tanul, de ugye fiatalkorban ez nem számít. A fiatalság keresi  a választ, ugye? Igen, nekem is ez a gondom. Fiatalkorban meg lehet tenni dolgokat, amit nem tettem meg én. Miért? Akkor nem tartottam fontosnak.

2016.08.14. Csak beugrottam, mert délutános vagyok. Annyi tv-adó van, hogy végig sem lehet nézni őket.

2016.10.12. Mostanában, mint mindenkinek az idő MÚLÁSA a legnagyobb gondom. Túl gyorsan megy. Nincs időm, amire akarom. Ja, persze, azt mondhatnád most, hogy arra van időd, amire akarod...persze! És a munkahely, a család mellett mennyi időd jut arra, amit szeretnél? Átgondoltad már? Sajnos nekem nem elég! Még napi szinten sem. Most is tanulnék nyelveket - látod, hogy felvágok!!! -, de menni kell dolgoznom.

2016.12.29. Húúúúúú...ilyen régen elhanyagoltam ezt az oldalt? Sok minden történt azóta. Visszanézve eddigi gondolataimat...hát nem sok újat mondtam. Azaz nekem új és annak, aki még ezeket a dolgokat nem élte át. Tehát, mégis csak írtam újat valakinek? Tanulok nyelveket, én? Hát ezek nagyon nagy szavak. Az nem tanulás, azaz nem fejlődés...többet kell gyakorolnom, még a szinten tartáshoz is. Itt az év vége, az új év. Bízom benne, hogy nem lesz rosszabb, mint ez volt.